Speens Vanille en Strawberry liquid

SPEENS e-liquid

Enige tijd geleden heb ik aangegeven dat ik voor het nieuwe merk Speens wel een review wou schrijven over hun liquid.

Ik kreeg het doosje met liquids, waarschijnlijk vanwege hemelvaart, later binnen dan verwacht.
Het kan ook komen omdat mijn voorletters er, weliswaar in koeienletters maar, verkeerd op stonden!!! Slordig!!
Van een shop die een goede indruk achter wil laten verwacht ik minimaal dat ze even controleren of alles juist vermeld staat.

Toen ik het doosje open maakte viel mij nog iets op. De 2 doosjes met liquid flesjes werden keurig gescheiden door een stukje bubbelplastic!
Alleen was het praktischer geweest de flesjes ín het bubbelplastic te verpakken om beschadiging te voorkomen. Het kan zijn dat dit bewust zo gedaan is maar op mij kwam het wat knullig over; alsof iemand niet begrepen heeft waar bubbelplastic eigenlijk voor bedoeld is.

Speens is nog maar relatief korte tijd aktief op de liquid markt en als je op hun site kijkt is het aanbod nog niet heel erg groot.

De geteste liquid verkopen ze voor €7,95 per flesje. Voor die prijs verwacht ik heel wat!!
De prijsaanduiding op de site is enigszins vreemd; Je hebt het idee dat je een flesje kunt kopen voor €4,95 maar de standaard prijs voor 1 flesje is €7,95 (exclusief verzendkosten). De flesjes kosten pas €4,95 per stuk als je er 4 tegelijk besteld.

De flesjes worden geleverd in een redelijk saai doosje. Ik zelf vind niet dat het er erg aantrekkelijk uit ziet of dat het kwaliteit uitstraalt.

 

Goed. Laten we het nu maar eens over de liquids gaan hebben.

Allereerst heb ik beide flesjes maar eens open gemaakt en geroken aan de liquids. Iets wat ik eigenlijk altijd doe voor ik een liquid ga proeven.

De aardbei kwam op mij nogal chemisch over. Die heb ik dus nog maar een paar dagen laten staan.

De vanille nogal custard achtig. (weeïger dan vanille).

 

Eerst de Vanille maar eens in een clearo gekiept.
De vanille kwam ook tijdens het dampen meer over al custard dan als echt lekkere vanille. Het kwam op mij een beetje weeïg over. De vanille had wat duidelijker en sterker aanwezig mogen zijn. Kortom, voor de custard liefhebber best lekker maar als je échte vanille zoekt dan zou ik niet voor deze liquid kiezen. Dan zijn er écht lekkerdere verkrijgbaar. (bijvoorbeeld de vanille van Flavourtec).

Vervolgens heb ik de aardbei in een clearo gekiept.
Op zich geen verkeerde smaak maar ook hier moet ik zeggen dat ik lekkerdere aardbeien liquids heb geproefd.
Écht naar aardbei vind ik het niet smaken; het doet mij meer denken aan een Mentos aardbei of een “aardbeienmilkshake uit een pakje”
Ook hier niet echt een duidelijke uitgesproken smaak. Als ik dan toch een aardbei liquid zou willen dampen dan zou ik eerder voor de T-Juice gaan.

Het lijkt wel of er bij beide liquids een smaak is gemaakt op basis van een of andere room (melk? yoghurt? vla?).

Als ik van deze 2 liquids zou moeten kiezen welke ik het liefste zou dampen dan zou ik voor de aardbei kiezen.
Maar als ik een écht lekkere liquid zou willen dampen dan zou ik ab-so-luut voor een ander merk kiezen (bijvoorbeeld Flavourtec, want die vind ik wél érg goed qua smaken).

Wél een voordeel (voor mij dan) is dat deze liquid een 60VG/40PG verhouding heeft. Dat maakt de smaak ook wat zachter en geeft goede wolken. Voor het gebruik in een kleinere clearo (zoals bijvoorbeeld mijn evodjes) kan het echter een nadeel zijn dat de liquid wat stroperiger is. Bij deze clearo’s doe ik er dan ook een druppeltje (demi)water in.

Algehele beoordeling
Voor iemand die van zeer zachte smaken houdt, en die niet per se échte reële smaken wil dampen is dit waarschijnlijk best een goede liquid. Helaas zijn er lekkerdere liquids te koop voor veel minder geld.

Vind ik de liquid zijn geld waard?
Daar kan ik kort in zijn: NEE!

Vind ik de liquid slecht?
Nee, maar ook niet bijzonder goed.

 

Test opstelling:
Vamo V5 met Kanger Protank 2
1.8 Ohm single coil
10.5 Watt

Boekenlegger op de permalink.

One Comment

  1. Beste Bob,

    Bedankt dat je de moeite hebt genomen om zo’n uitgebreide en eerlijke review over onze producten te schrijven. Wij streven naar het produceren van een zo goed mogelijk product. De meningen van SPEENS gebruikers beschouwen wij als zeer waardevol en bruikbaar. Nogmaals dank!

    Met vriendelijke groeten,

    SPEENS

Geef een reactie