Joyetech eGrip

Ik heb onlangs een eGrip gekocht, ja!

Joyetech eGrip

“Hoe kom je daar nou bij?” hoor ik je denken. Nou, dat is eigenlijk heel simpel.

Ik was al een tijdje op zoek naar een Boxmod ter vervanging van mijn Vamo. Die heeft namelijk z’n beste tijd wel gehad; veelvuldig gebruik en een paar keer laten stuiteren heeft uiteindelijk zijn tol geëist. Er moest dus wat nieuws komen.
Ik was natuurlijk al een tijdje aan het rondkijken wat de Vamo dan zou moeten vervangen. Dat het een boxmod moest zijn stond voor mij vast. Zo was inmiddels de ClouperMini voorbij gekomen evenals de Sigelei mini en de iStick (mini). Bijna had ik er een gekocht maar aangezien het tegen het einde van de maand liep en ik dan altijd wat minder geld te besteden heb, moest het noodgedwongen even wachten. En misschien maar goed ook. Want eerst was er nog een Dampmeeting die mijn keuze voorgoed zou veranderen.

Op die dampmeeting waren namelijk 2 heren die allebei een eGrip gebruikten. Een ieniminie apparaatje waar best wel behoorlijke wolken uit kwamen. Dát had mijn interesse vrij snel gewekt. De eGrip ging even de tafel rond en we mochten deze dus proberen. Wát een airflow!! Wát een smaak en wát een damp!! In een woord GE-WEL-DIG!!

Ik was om! Die moest ik hebben!

Dus, toen ik eenmaal weer wat geld binnen had ben ik naar Hengelo gereden om bij eSigaretOnline zo’n meesterlijke eGrip te halen. Mét RBA base én adapter. Gewoon meteen een hele set mét extra’s! Als je dan wat haalt moet je het ook meteen goed doen, was mijn gedachte.

Eenmaal in de auto heb ik eerst maar eens het doosje geopend de standaard base verwijderd. Die ligt overigens nog steeds, ongebruikt, in het doosje. Meteen de RBA base er in gezet. Dat was wat ik zou gaan gebruiken. Helaas had ik geen e-juice bij me anders had ik waarschijnlijk meteen de tank gevuld en had ik de auto gevuld met een behoorlijke hoeveelheid damp. Maar dat ging dus niet. Dat moest wachten tot thuis.

Eenmaal thuis heb ik dus vrijwel direct de tank gevuld en de eGrip aan de lader gedaan. Ik vind het nu eenmaal prettiger een volledig opgeladen apparaat bij me te hebben. De wick heb ik wat tijd gegeven om verzadigd te geraken.

Na een kwartiertje, misschien hooguit een half uurtje, mijn eerste hij genomen…..BAM!! Die smaak kwam binnen….heerlijk. Gewoon op 20 Watt kunnen dampen zonder een dryhit te krijgen, heerlijke wolken blazen, beter kan gewoon niet.

Tot mijn tankje half leeg was want toen had ik mijn handen onder de vette kledder zitten. Hij lekte uit de onderkant.

Gelukkig had ik daar al iets over gelezen dus snel de RBA base weer verwijderd en de coil iets dichter boven de airhole gezet (door deze diagonaal op de base te bevestigen). Meteen de standaard wick even vervangen door een iets langer exemplaar zodat ik de juice-holes kon afdekken met wick. Hiermee was ook meteen de lekkage over.

Ik heb overigens wel een vapeband om mijn eGrip gedaan om te voorkomen dat het klepje aan de zijkant, via waar je makkelijk kunt bijvullen, open zou kunnen gaan in mijn broekzak. Niet dat dit snel zou gebeuren maar ik voorkom liever dergelijke situaties dan dat ik straks mijn hele broekzak onder de vette kledder heb zitten.
Daarnaast houdt ie zo nog makkelijker vast heb ik gemerkt. Mooie bijkomstigheid.

joyetech-egrip

Kortom ik ben erg blij met deze uitvinding van Joyetech! De eGrip is inmiddels mijn dagelijks gebruikte damper; hij gaat mee naar werk, de kroeg, in de auto….en ik gebruik ‘m zelfs gewoon achter de pc.

Nog even wat voordelen en nadelen van de Joyetech eGrip….voor de geïnteresseerden…

VOORDELEN:

 • Klein
 • Voelt degelijk (iets zwaar) aan
 • behoorlijke tankinhoud voor zo’n klein ding
 • dampen tijdens het laden (passthrough)
 • Glazen (ingebouwde) tank
 • Uitbreidbaar met RBA base en adapter om na te meten
 • Prijs €64,95 voor de set, €10,95 voor de RBA base en €5,95 voor de adaper
 • Super goede smaak
 • Super wolken

 

NADELEN:

 • Ingebouwde tank (kan lastig zijn om schoon te maken)
 • Ingebouwde batterij
 • RBA base (en adapter om de weerstand te kunnen meten) moeten los bijgekocht worden
 • Fabriekscoils zijn aan de prijs
 • Prijs €64,95 voor de set, €10,95 voor de RBA base en €5,95 voor de adaper
 • Lawaaierig bij gebruik van de RBA base
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie