eGrip RBA deck lekvrij opbouwen

Al enige tijd lees ik verhalen van mensen die problemen hebben met het lekvrij opbouwen van het RBA deck van de eGRip. Hier onder wil ik dan ook uitleggen hoe je dit het beste kunt doen.

 

Na ongeveer 2 weken mijn favoriete Juice gedampt te hebben begon de smaak toch wat terug te lopen en vond ik het tijd worden mijn wick maar eens te vervangen.

Ik haalde het RBA deck uit de eGrip en veegde deze af met een doekje (want het voelde best een beetje vettig aan).
Stap 1

Vervolgens heb ik de bovenkant verwijderd:
Stap 2
Stap 3

En dan is goed te zien dat de wick aan vervanging toe is.
De wick maar even uit de coil gehaald en dat ziet er dan zeer lekker uit (not):

Stap 4

 

Tijd dus voor een nieuwe wick!

Maar EERST……de coil eens schoon maken.

De coil schoonmaken doe ik eigenlijk best eenvoudig.

Allereerst plaats ik de RBA base in de adapter en die schoef ik vervolgens weer op een mod.

Stap 5
(in dit geval op de Vamo)

Dan eerst de coil een paar keer opwarmen (laten gloeien) om ‘m schoon te ‘branden’.
Daarna spoel ik ‘m nog af onder de kraan en dan vuur ik ‘m nog een aantal keer op het water te verdampen.

Dan even laten afkoelen anders bbq je je vingers wanneer je de coil aanraakt.

Voor het coilen schroef ik meestal de adapter op de ohmmeter óf ik haal de base gewoon uit de adapter en plaats deze op tafel.

Dan de schroefjes van de coil iets losdraaien (bij voorkeur een voor een) en dan de coil iets schuin boven het luchtgat plaatsen.
Door de coil schuin te trekken komt deze wat dichter op het luchtgat te zitten en dat heeft zo z’n voordelen; het zorgt al voor minder lekkage. Om de lekkage nog verder te beperken lees je ook de onderstaande tips….

Dan een reepje muji cotton, buitenste (harde) laagjes er af halen, de fluffy rommel er ook af halen (door even voorzichtig de cotton tussen de vingers door te halen) en vervolgens draai ik er een puntje aan.

Het puntje steek ik voorzichtig door de coil. De muji moet redelijk makkelijk door de coil glijden. (wel iets weerstand want anders glijd die er te makkelijk weer uit).

Stap 6

Vervolgens knip in de uiteinden er af en maak ik beide kanten een beetje ‘fluffy’ door voorzichtig te plukken met een pincet óf door er even aan de afgeknipte kant ‘in’ te blazen.

Stap 7

Daarna vouw ik de muji omhoog en haal het voorzichtig door de ‘kamer’ zodat ik deze op de base kan schroeven en de muji er nog mooi bovenuit steekt (zoals op onderstaande foto).

Stap 8

Nu ga ik de lengte bepalen van de wick.

Daarvoor vouw ik de beide uiteinden om tot het muji katoen de base raakt. Dát is de plaats waar ik het af knip.

je houdt dan minder dan een cm over aan beide kanten.

Stap 9

Nu heb je een pinnetje nodig om dit spul netjes op z’n plaats te krijgen. Ik gebruik hiervoor een opengevouwen paperclip.

Vouw nu de katoen voorzichtig ín de ‘kamer’ en verspreid het met gebruik van het pinnetjes zodanig dat de gaatjes aan de zijkant (juice holes) afgedekt zijn. (eventueel kun je dit controleren door een lampje op de kamer te zetten en te kijken of er nergens licht uit een van de juice holes komt).
Stap 10
Zorg er ook voor dat de katoen niet te strak naar beneden zit; er mag geen ruimte zitten tussen de bovenkant van de wick en de coil.

Als de wick nu mooi op z’n plek zit maak je de coil en wick lekker vochtig met je favoriete juice (primen). Zorg dat de wick goed verzadigd is!!

Schroef nu de bovenkant (chimney) op de kamer en controleer nogmaals de juice holes (als ik dan nog wít muji katoen zie dan bevochtig ik meestal van buiten af nog ff met mijn favoriete juice).
Stap 11

Schroef nu de base weer terug in de eGrip en vul de tank op met juice! écht wachten is niet meer nodig omdat je al hebt geprimed. Vapen maar. (en ff checken op lekkage….want als je het goed hebt gedaan heb je nu geen (of in ieder geval zeer minimale) lekkage!!).

SUCCES!!

Boekenlegger op de permalink.

One Comment

  1. Goed uitgelegd en met duidelijke foto’s erbij!
    Maarre….hoe frut je nou die coil goed in de base? Ik heb vooral heel veel moeite om de pootjes in die hele kleine gaatjes te krijgen. En wat mij ook niet lukt is om de pootjes precies op de juiste plek om te vouwen zodat de coil mooi rechtop boven het luchtgat komt te zitten.
    Laat je dat ook nog eens zien?

Geef een reactie