Vraagtekens bij E-sigaret onderzoeken

Dit is een origineel bericht van Elektronische Sigaretten Bond Nederland
Schadelijke stoffen in e-sigaretten tot 250 maal lager dan in tabaksigaretten

LEIDEN – Uit een studie die deze week gepubliceerd werd in het internationaal wetenschappelijk tijdschrift “Addiction” blijkt volgens de desbetreffende onderzoeker dat wetenschappers vaak een gebrek aan inzicht ten toon spreiden inzake de werking van e-sigaretten, maar ook geen idee hebben hoe deze door de consument worden gebruikt.

De onderzoeker en cardioloog Dr. Konstantinos Farsalinos, onder meer verbonden aan de universiteit van Leuven, toont met zijn onderzoek aan dat bij gebruik van hogere voltage batterijen slechts een minimale hoeveelheid aldehyde uit de verdamper van de e-sigaret vrijkomt. Het gemeten niveau ligt ver beneden de kankerverwekkende emissies die vrijkomen tijdens het roken van traditionele sigaretten.

Om voor eens en altijd korte metten te maken met ondeugdelijke rapporten die breed in de media worden uitgemeten heeft Farsalinos onderzoek gedaan naar de werkelijke hoeveelheid aldehyde die vrij komt wanneer men gebruik maakt van hogere voltage batterijen. Deze waarden blijken ver beneden de waarden te liggen die men meet tijdens het traditionele roken.

—->> Lees verder—->>

Bron: http://www.perssupport.nl/apssite/
Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie